Tijdens de campagne voor de provinciale staten draaide het plots om dienstplicht. Hier is Wopke Hoekstra op campagne in Hilversum.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de campagne voor de provinciale staten draaide het plots om dienstplicht. Hier is Wopke Hoekstra op campagne in Hilversum. © Caspar Huurdeman

We móéten praten over dienstplicht, zegt defensie-expert: ‘Komt in Oekraïne ook op mankracht aan’

De oorlog in Oekraïne zorgt dat het inderdaad tijd is om de dienstplicht nieuw leven in te blazen. Dat zegt defensiespecialist Dick Zandee, nadat het CDA dit weekend liet weten voor te zijn. ‘In de oorlog in Oekraïne komt het ook aan op mankracht.’

2 reacties

  • CMC Smits

    2 maanden geleden
    Hmm dienstplicht. Waar hebben we het over. Ik bedoel sociale dienstplicht oké. Maar echte dienstplicht om een leger te hebben? Waarom? We zitten in de navo dus artikel 50. En om in andere landen te vechten hebben we een professioneel leger. We sturen toch geen dienstplichtigen naar een oorlogsgebied. Dat levert alleen naar extra slachtoffers op. Een dienstplichtige met een jaartje training in een oorlog. Laat me niet lachen. Sociale dienstplicht zonder wapens en met compassie voor ieder leven!
  • Ger Van biesen

    2 maanden geleden
    lijkt me een prima idee, niet alleen om in oorlogstijd voldoende militairen paraat te kunnen hebben maar zeker ook om discipline, normen en waarde op een hoger niveau te brengen !