Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Vrouw doodgestoken op klaarlichte dag, verdachte aangehouden

In het Limburgse Kerkrade is een 42-jarige vrouw vanmiddag op straat neergestoken en overleden. De verdachte van de steekpartij sloeg op de vlucht, maar kon rond 16.00 uur in Heerlen worden aangehouden. De vermoedelijke dader is 52 jaar en komt net als het slachtoffer uit Kerkrade. Dat heeft de politie bekendgemaakt. 

De steekpartij vond plaats rond 13.15 uur op de Erensteinerstraat. De verdachte raakte vermoedelijk bij de steekpartij zelf ook gewond. Hij sloeg vervolgens te voet op de vlucht. De politie heeft de omgeving afgezet. Tijdens de zoekactie naar de verdachte zette de politie honden en een helikopter in. Ook de Duitse politie werd geïnformeerd, voor het geval de man over de grens zou vluchten.

De verdachte kon worden opgespoord naar aanleiding van tips na een Burgernetbericht. Direct na aanhouding kreeg hij vanwege zijn verwondingen medische hulp.

Volgens omstanders heeft de man de vrouw de keel doorgesneden, maar de politie kon of wilde hierover verder niets zeggen. Pogingen de vrouw te reanimeren bleken vergeefs.

Van de steekpartij op klaarlichte dag waren nogal wat mensen getuige. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Een woordvoerster van de politie kon woensdag nog niets zeggen over het motief van de steekpartij of de relatie tussen slachtoffer en verdachte. Bij de steekpartij waren geen anderen betrokken, zei ze.

  1. NS laat jodenliedje horen in trein tussen Tilburg en Rotterdam, CIDI sprakeloos
    EXCUSES NS

    NS laat jodenlied­je horen in trein tussen Tilburg en Rotterdam, CIDI sprakeloos

    ‘Waar komen Joden toch vandaan? Israël, hier ver vandaan. Wonen daar ook Superjoden? Ja, daar wonen Superjoden. Vinden Joden voetbal fijn? Als ze maar voor Ajax zijn!’ Tot grote ergernis van het CIDI liet een conducteur van de NS vannacht dit voetballiedje horen aan passagiers die terug kwamen van het carnaval in Tilburg. ,,Wij zijn met stomheid geslagen dat een professionele organisatie zich hiervoor leent”, zegt woordvoerder Hanna Luden.