Wijkagent Rick Thieme (links) zorgde voor ondersteuning. Agent Jordi (rechts) hielp bij de bevalling.
Volledig scherm
Wijkagent Rick Thieme (links) zorgde voor ondersteuning. Agent Jordi (rechts) hielp bij de bevalling. © Instagram wijkagent_geleencentrum

Vrouw bevalt van zoontje op snelweg A2: man en agent krijgen telefonische instructies

De politie heeft vanmiddag geassisteerd bij een bevalling die op de A2 in Limburg begonnen was. De vrouw begon met de bevalling terwijl haar auto stilstond op de vluchtstrook van de A2. De gealarmeerde politie was binnen vijf minuten ter plaatse en reed de auto naar een parkeerplaats bij een nabijgelegen hotel. Daar werd niet veel later een gezond jongetje geboren, maakte de politie vanavond bekend.

Rond half zes kwam de melding van de bevalling op de A2 bij Born. De baby kon blijkbaar echt niet langer wachten. Na de melding bij 112 liet Rijkswaterstaat meteen een rijstrook afkruisen om een veilige werkplek te creëren voor de aangestuurde hulpdiensten. De partner van de vrouw kreeg intussen telefonisch instructies van een verpleegkundige medewerker van de ambulancemeldkamer.

Nadat de auto naar de parkeerplaats was gereden, schoot personeel van het hotel met water en handdoeken te hulp. De aanwezige agenten werden tijdens de bevalling via hun portofoon begeleid door de ambulancemedewerker vanuit de meldkamer. „Collega Jordi had heel goed geholpen bij de bevalling”, laat een wijkagent weten op Instagram. „Gelukkig was de ambulance ook snel ter plaatse om hem bij te staan.”

Het ambulancepersoneel en een verloskundige namen de taken over van de wijkagent. Het jongetje werd vervolgens geboren te midden van een groot aantal hulpverleners.

Met moeder en kind gaat het goed. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Operationeel Centrum Politie Limburg on Twitter

Vanmiddag melding van een #bevalling op de #autosnelweg. Na goede en intensieve samenwerking tussen brandweer, ambulance, @rijkswaterstaat , verloskundige, politie en hotelpersoneel werd er niet veel later een gezond jongetje geboren. Onze dag is helemaal goed! ^LH ^JS

  1. Opnieuw medewerker fokkerij besmet door nerts; brandbrief dierenartsen naar minister Schouten
    PREMIUM
    Video

    Opnieuw medewerker fokkerij besmet door nerts; brandbrief dierenart­sen naar minister Schouten

    Dierenartsen die regelmatig op besmette nertsenbedrijven in de Peel in Brabant komen sturen een brandbrief naar landbouwminister Carola Schouten. Ook de nertsenhouders maken zich grote zorgen. Vanochtend maakte de minister bekend dat er opnieuw een medewerker van een nertsenfokkerij zeer waarschijnlijk door een nerts besmet met het nieuwe coronavirus. Het is het tweede geval waarbij een dier een mens lijkt te hebben aangestoken.