Vrouw (21) aangehouden voor bedreigen Baudet tijdens betoging

VIDEODe politie heeft een vrouw (21) uit Nijmegen aangehouden naar aanleiding van de anti-racismedemonstratie van afgelopen zaterdag. Tijdens de demonstratie werden bedreigingen geuit.

Op een filmpje van UP!Netwerk was te zien dat er doodsbedreigingen werden geuit aan het adres van Thierry Baudet. Een vrouw, die zichzelf onherkenbaar had gemaakt met een doek voor haar gezicht, scandeerde: ,,Als je Thierry Baudet dood wil hebben, zeg dan ‘paf’.”

De politie startte in overleg met het Openbaar Ministerie een onderzoek naar de beelden van de demonstratie. Dat onderzoek bracht de politie op het spoor van de 21-jarige betoger.

Enkele duizenden mensen liepen mee in de demonstratie, die vooral was gericht tegen racisme, maar ook tegen de recente verkiezingsuitkomst. Forum voor Democratie haalde bij de provinciale verkiezingen woensdag de meeste stemmen.

Volledig scherm
© Up!Network NL
Volledig scherm
Deelnemers aan de anti-racismedemonstratie op de Dam in Amsterdam. © c
  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”
  2. OM valt binnen bij bedrijven: ‘Aardappel- en uienhandel vatbaar voor witwaspraktijken’

    OM valt binnen bij bedrijven: ‘Aardappel en uienhandel vatbaar voor witwasprak­tij­ken’

    De export van aardappelen en uien blijkt vatbaar voor grootschalige witwaspraktijken. Dat concludeert het Openbaar Ministerie naar aanleiding van invallen bij agri-handelaren in Zeeland en Noord-Holland. Ondergrondse bankiers en geldkoeriers leveren tientallen miljoenen euro’s af bij Nederlandse agri-handelaren, die boodschappentassen vol contant geld aannemen. Daarmee werken zij vermoedelijk mee aan het witwassen van crimineel geld, aldus het OM.