Dominee Saskia van Meggelen
Volledig scherm
Dominee Saskia van Meggelen © Protestantse kerk Nederland

Voorzitter Protestantse Kerk stopt na jaar alweer met ‘zware taak’

Dominee Saskia van Meggelen legt haar functie als voorzitter van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) per direct neer. Dat laat het kerkgenootschap in een verklaring weten.

Van Meggelen zegt daarin dat ze het te druk heeft om haar taken als voorzitter goed uit te voeren: ,,Preses zijn is een mooie maar zware taak. Door de diverse verantwoordelijkheden die mij in deze fase van mijn leven zijn toebedeeld ben ik niet in staat de rol van preses optimaal te vervullen. Dat heeft mij ertoe gebracht dit verdrietige besluit te moeten nemen.’’

In een verklaring zegt de Protestantse Kerk haar keuze te respecteren en bedankt haar voor haar bevlogen inzet. 

De 52-jarige Van Meggelen, predikant van de Johanneskerk in Breda, was nog maar kort voorzitter van de PKN. Ze nam begin 2018 het stokje over van Karin van den Broeke, de eerste vrouwelijke preses van de PKN. Een opvolger van Van Meggelen moet nog worden gekozen. Voorlopig worden Van Meggelens taken overgenomen door vice-voorzitter Jeannette Galjaard. 

  1. LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.