Volledig scherm
In de Hoofdstraat in Zetten wordt een waardetransportwagen nat gehouden. © Politie/Ria Bernardu

Voor tweede keer in korte tijd: chauffeur opgesloten in geldwagen

Voor de tweede keer in korte tijd is een chauffeur van geldstransportwagenbedrijf SecureCash vast komen te zitten in een gepantserde wagen. Eerder kregen twee beveiligers de deuren niet open in Montfoort, vanmiddag was het raak in het Gelderse Zetten.

De chauffeur die vanmiddag opgesloten zat in zijn wagen moet het snikheet hebben gehad. De brandweer rukte uit om de geldtransportwagen nat te houden zodat de temperatuur in de auto niet te hoog op liep. Volgens een politieagent ter plaatse kon de man een uur nadat de brandweer de melding kreeg 'uit zijn benarde positie worden bevrijd'.

Tweede keer

Waarom de chauffeurs er niet uit konden is niet bekend. Het bedrijf SecureCash, dat eind juni met eenzelfde geval te maken had, kan vanwege veiligheidsredenen niet zeggen wat er misgaat in de auto als de deur niet opengaat. ,,Daarop kunt u van ons geen antwoord verwachten’’, aldus een woordvoerder. Volgens het bedrijf zitten er meer mensen in zo'n geldwagen dan alleen de chauffeur. Of er nu meer mensen binnen waren is niet bekend.

De temperatuur in een auto kan snel oplopen. Daarom wordt ook door de politie gewaarschuwd huisdieren en kleine kinderen niet in een afgesloten auto te laten bij warm weer. Die temperatuur loopt bij warm weer zoals vandaag al binnen 10 minuten op tot ongeveer 37 graden.