Bankjes voor het Rotterdamse verpleeghuis De Leeuwenhoek zijn gesloten met lint. Bijna de helft van de bewoners van een afdeling voor dementerende ouderen is de afgelopen drie weken overleden, vermoedelijk allemaal aan corona.
Volledig scherm
Bankjes voor het Rotterdamse verpleeghuis De Leeuwenhoek zijn gesloten met lint. Bijna de helft van de bewoners van een afdeling voor dementerende ouderen is de afgelopen drie weken overleden, vermoedelijk allemaal aan corona. © ANP

Voor het eerst minder oversterfte: nog wel 1200 sterfgevallen méér dan verwacht

UpdateVoor het eerst sinds de coronauitbraak is de sterfte gedaald. Ook in verpleeghuizen is de oversterfte voor het eerst afgenomen. Waar vorige week en de week daarvoor ongeveer tweeduizend sterfgevallen meer werden gemeld dan verwacht, is het aantal overledenen afgelopen week ongeveer 1200 hoger dan verwacht. Ondanks die daling is de sterfte volgens het Centraal Bureau voor Statistiek ‘nog steeds duidelijk hoger dan verwacht’. Er zijn vooral meer oudere vrouwen overleden. 

  1. TERUGLEZEN | Rust in centrum van Rotterdam wedergekeerd: tientallen aanhoudingen, één agent gewond
    Met video

    TERUGLEZEN | Rust in centrum van Rotterdam wederge­keerd: tientallen aanhoudin­gen, één agent gewond

    Helaas, dat was het dan. De Europese voetbaldroom is voorbij. Wat heeft ‘ie lang mogen duren. Feyenoord verloor van AS Roma met 1-0. De teleurstelling is enorm bij het Legioen. De politie meldde dat het onrustig was in het centrum van de stad. Er waren meerdere vechtpartijtjes en de ME voerde charges uit. (Dit liveblog is nu gesloten. Lees de ontwikkelingen van vanavond hier terug.)