Het Tula-monument op Curaçao. Als leider van de slavenopstand in 1795 wordt Tula gezien als een held. Voor zijn daden betaalde hij met zijn leven, op de plek van het monument werd hij publiekelijk gemarteld en onthoofd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Tula-monument op Curaçao. Als leider van de slavenopstand in 1795 wordt Tula gezien als een held. Voor zijn daden betaalde hij met zijn leven, op de plek van het monument werd hij publiekelijk gemarteld en onthoofd. © Getty Images

Voor de Antillen zijn excuses alleen niet genoeg: ‘Hoe gaan we schade van slavernij inhalen?’

slavernijverledenOp het Catshuis in Den Haag vindt morgen speciaal overleg plaats over de excuses van Nederland voor het slavernijverleden. In Suriname en op de Nederlandse Antillen worden excuses omarmd, maar het moet niet alleen bij woorden blijven.

  1. Operaties op de tocht door gedonder tussen ziekenhuizen en bonden: 'We zijn geen vrienden nu’
    onderhandeling mislukt

    Operaties op de tocht door gedonder tussen ziekenhui­zen en bonden: 'We zijn geen vrienden nu’

    In de Nederlandse ziekenhuizen staan diverse operaties op de tocht als gevolg van de stukgelopen onderhandelingen tussen de vakbonden en de werkgever. Zorgmedewerkers staan in de startblokken om over circa twee weken ‘zware acties’ te voeren. Daaronder valt het uitstellen van niet-acute zorg, zegt vakbond NU’91. ,,Het zal als de werkgever niet toegeeft een lange strijd worden. We zitten echt in een impasse.”