Volledig scherm
Tom Boelen en Paco Geutjes (rechts) vieren een doelpunt. © BSR Agency

Voetbaltrainer in shock: ‘Moeilijk te beseffen dat teamgenoot (21) voor zijn leven vecht’

Ploeggenoten van RKHVV-voetballer Paco Geutjes (21) komen vandaag samen op sportpark De Blauwenburcht in het Gelderse Huissen. Niet om te trainen, maar om te praten over het ongeluk in Arnhem waarbij de middenvelder zwaargewond raakte. 

Trainer Mark Otten, oud-profvoetballer van NEC en Excelsior, is zwaar aangeslagen. ,,Het is zo vreemd en moeilijk te beseffen dat een teamgenoot voor zijn leven aan het vechten is. En zo onverwachts. Dat willen we samen met alle spelers en stafleden ondergaan. Het laatste waar je dan aan denkt is voetballen”, zegt de oud-profvoetballer. 

Bij het ongeval in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Johan de Wittlaan raakten vijf jonge mannen gewond, onder wie ook FC Eindhoven-talent Youri Roseboom. 

‘Dit gaat om samenzijn’

Het Huissense RKHVV zou vandaag in Nijmegen aantreden tegen Orion, maar volgens Otten is zijn team niet in staat te spelen. De wedstrijd is afgelast. 

,,Zodra we het verschrikkelijke nieuws hoorden, hebben we als eerste gekozen om morgen niet te voetballen. We komen wel samen op de afgesproken tijd om het over de situatie te hebben en zo mogelijk vragen te beantwoorden. Trainen doen we ook niet. Dit gaat om samenzijn en proberen te verwerken.”

Otten heeft contact gehad met de vader van Paco.  ,,Ik heb hem gezegd dat we allemaal op onze eigen manier met hem en de familie meeleven. En dat we allemaal hopen dat Paco straks zo goed mogelijk wakker wordt.”

  1. Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Boze Zeeuwen gaan morgen op weg naar Den Haag om hun onvrede te uiten over staatssecretaris Barbara Visser en haar besluit om de verhuizing van de marinierskazerne in Vlissingen af te blazen. Verslaggever Ernst Jan Rozendaal is bij ons te gast om daarover te praten. Ook acteurs René van Kooten en Charly Luske schuiven aan om te vertellen over hun nieuwe voorstelling Jesus Christ Superstar in Concert. De Ochtend Show to go wordt morgen gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.