Volledig scherm

Voetballertje (10) verkoopt te weinig lootjes en mag nooit meer meespelen

Een 10-jarig voetballertje uit het Brabantse Bladel hoeft niet meer terug te komen bij zijn club, omdat hij te weinig loten verkocht voor de Nieuwjaarsloterij van de club. Het jongetje heeft niet de gewenste 25, maar tien lootjes à 1 euro verkocht. ,,Ook twee andere jongens zijn om deze reden geroyeerd'', vertelt zijn moeder Maaike aan Omroep Brabant.

Het is bij de club een verplichting voor een deel van de jeugd om voor minimaal 25 euro aan loten te verkopen. Toen bleek dat het jongetje dat bedrag niet had gehaald, eiste de club dat hij alsnog vijftien euro extra zou overmaken. Zijn moeder Maaike weigerde dit, waarop zij de melding kreeg dat haar zoon wordt geroyeerd als lid van VV Bladella. Volgens de brief is het jongetje ook niet meer speelgerechtigd bij de KNVB.

Geen gezeur
Tegen Omroep Brabant zegt moeder Maaike: ,,De meeste ouders betalen gewoon om geen gezeur te hebben. Maar ik vind dat je als club gewoon blij moet zijn met elke euro. Nu komt het op mij over alsof hij een zwaar misdrijf heeft gepleegd.''

Het voorval is het jongetje niet in de koude kleren gaan zitten, vertelt ze verder. ,,Hij heeft twee dagen hoofdpijn gehad en moeten overgeven.'' Ze weet nog niet of hij naar een andere club gaat. ,,Hij heeft door het hele gebeuren even geen zin om te voetballen.”

Hij heeft twee dagen hoofdpijn gehad en moeten overgeven

Extra contributie bijdrage
Bestuurslid Jeugdzaken van de club, Pim Lavrijsen, laat aan de regionale omroep weten dat in totaal vier kinderen zijn geroyeerd om dezelfde reden. ,,We hebben regels en daarop maken we geen uitzondering. Dat zou ook niet eerlijk zijn richting andere leden en ouders.''

Volgens Lavrijsen is de regel vooral bedoeld om 'jeugdspelers te leren dat er tegenover een lidmaatschap ook een tegenprestatie mag staan'. Daarbij vormt de jaarlijkse loterij volgens hem een belangrijke bron van inkomsten voor de club.

We willen jeugdspelers leren dat er tegenover een lidmaatschap ook een tegenprestatie mag staan

  1. Fiasco dreigt voor slager na ludieke guldenactie: ‘Maar ik had dit nooit willen missen’

    Fiasco dreigt voor slager na ludieke guldenac­tie: ‘Maar ik had dit nooit willen missen’

    Een ludieke actie van een feestvierende slagerij om klanten nog één dag met guldens te laten betalen, heeft mogelijk grote financiële gevolgen. Wat blijkt: slager Johannes Hoekstra kan de verkregen guldens niet inleveren, omdat De Nederlandsche Bank geen guldenbiljetten van bedrijven meer accepteert. ,,Dat is heel vervelend, maar één ding is in elk geval zeker: dit weekend pakken ze ons niet meer af.”