Jayden Luijten met het tenue van de club die hem royeerde. Wegens wangedrag van zijn ouders, zo is de lezing van de club.
Volledig scherm
Jayden Luijten met het tenue van de club die hem royeerde. Wegens wangedrag van zijn ouders, zo is de lezing van de club. © peter van trijen/pix4profs

Voetbalclub RBC stuurt Jayden (7) weg om gedrag ouders

Het voetbalseizoen begon zo mooi voor de 7-jarige Jayden Luijten uit Oudenbosch. Na gescout te zijn als speler bij SC Gastel uit Oud-Gastel lonkte het vervolg van zijn voetballoopbaan in team JO8 van de Regionale Jeugdopleiding RBC Voetbalacademie. Zijn dromen over een profcarrière leken waarheid te worden, maar na meerdere aanvaringen met Jaydens ouders zette RBC het talentje aan de kant. Geroyeerd. ‘Rechtvaardig’, volgens de voetbalacademie. ‘Mijn kind is de dupe’, zegt zijn moeder vol spijt.

  1. Tien panden ontruimd om grote brand bij snackbar, explosiegevaar geweken

    Tien panden ontruimd om grote brand bij snackbar, explosiege­vaar geweken

    De grote, uitslaande brand die zondagavond laat uitbrak bij een snackbar aan de Hoofdstraat Oost in het centrum van Wolvega (Friesland) is onder controle. Door de brand was een gaslek ontstaan, waarop de brandweer besloot om de omgeving te ontruimen. Volgens een woordvoerder van de brandweer ging het om zeker tien omliggende panden. De bewoners mochten na enkele uren weer terug naar hun woningen. De brandweer is nog wel bezig met nablussen.