Frans Paalman
Volledig scherm
PREMIUM
© Frans Paalman

Verslaafde Jerry (31) teistert zijn buren, moeder is radeloos: ‘Alleen tbs kan hem redden’

,,Moeten er eerst slachtoffers vallen, voordat mijn zoon hulp krijgt?’’ Marjo van der Wals uit Zwolle is radeloos. Haar zoon Jerry is verslaafd aan de drug 3-MMC en heeft een bipolaire stoornis. Hij heeft afgelopen weekeinde brand gesticht  in zijn eigen huis, tot grote zorg van zijn buren. ,,Ik zou willen dat de rechter hem tbs oplegt. Niks kan hem verder nog redden’’, zegt zijn moeder.

2 reacties

  • Peter van Dijk

    1 jaar geleden
    Misschien is de harde weg de oplossing. Gooi hem maar 1 maand de cel in op 'water en brood' zonder de aanwezigheid van drugs. Kijken of hij afgekickt is. Zoniet, dit proces nog een aantal maal herhalen totdat hij clean is. En daarna weer terug in de maatschappij plaatsen met een reintegratie project, of aangepast werk. Uiteraard met begeleiding. en laat hem de oude plekken met de kans op drugs vermijden. Dat is de enige oplossing.
  • Yvonne De Heer-Seveke

    1 jaar geleden
    Elke regel/wet, elke behandeling kent zijn grenzen; lopen niet door.; huis sluiten; eigenaar op straat; wie vangt dit op?!?! Bezuinigen op uitkeringen (bijstand); jeugdhulp en vul maar aan. Wie neemt de verantwoordelijkheid van het gat tussen al deze regelingen. Nederland, politiek wordt wakker. Het zijn geen spelletjes meer. Steeds meer gedeputeerden; zg goedwerkende wethouders, burgemeesters, kamerleden, ministers, minister president maar niet hulp bieden aan hen die het echt nodig hebben.