Willem en Lieke Goudsmid gingen naar het huis van opa en oma in Apeldoorn om een schutting te bouwen. De schutting komt er voorlopig niet en iedereen in het Wapenveldse gezin is van slag na het geweld van de Apeldoornse buurman.
Volledig scherm
PREMIUM
Willem en Lieke Goudsmid gingen naar het huis van opa en oma in Apeldoorn om een schutting te bouwen. De schutting komt er voorlopig niet en iedereen in het Wapenveldse gezin is van slag na het geweld van de Apeldoornse buurman. © Henri van der Beek

Verrassing voor opa eindigt met mes op de keel van boze buurman

Een schutting bouwen voor opa in Apeldoorn. Dat was het plan van Lieke en Willem Goudsmid en hun twee jonge kinderen. Het lief bedoelde gebaar liep vrijdagmiddag uit op geweld waarbij Willem een mes op de keel kreeg van een boze buurman.

Quote

Bang was ik op dat moment niet, nee, ik was vooral kwaad dat die kinderen er tussen hadden gestaan

Willem Goudsmid

Het gezin uit Wapenveld is een dag later nog van slag. ,,De kinderen zijn vandaag nu veel drukker dan anders, in een tijd dat het toch al moeilijk is afleiding voor ze te vinden’’, vertelt Lieke Goudsmid. Contact met Slachtofferhulp is al geweest, zegt ze, want wat er is gebeurd, hakt er goed in bij alle leden van het gezin. 

De opa en oma van Lieke wonen sinds eind vorig jaar in een ouderenwoning aan de Josine Reulingstraat in Apeldoorn. Opa woont nu nog in een revalidatiecentrum. Als alles goed gaat, komt hij  woensdag  naar huis. ,,Er was al eens  gedoe over de schutting met de buurman. ,,Daarom leek ons het leuk opa te verrassen met een nieuwe schutting. Die zouden we zondag gaan bouwen, de onderdelen wilden we vrijdag alvast naar hun huis brengen.’’