Volledig scherm
Ewold Horn © EPA

Vermoorde gijzelaar Ewold Horn wordt morgen gecremeerd in Assen

De inzamelingsactie voor de crematie van Ewold Horn heeft ruim 9000 euro opgeleverd. Volgens een van de initiatiefnemers, Mieke van der Werk, is dat een mooi bedrag voor een waardige uitvaart voor Horn, die werd vermoord door terreurgroep Abu Sayyaf op de Filipijnen. Horn wordt morgen gecremeerd in Assen.

Van der Werk en haar partner begonnen de inzameling omdat ze veel kosten zagen aankomen voor de nabestaanden van Horn. De 59-jarige Horn werd zeven jaar lang gegijzeld op de Filipijnen door de islamitische terreurbeweging Abu Sayyaf. Hij werd op 31 mei door zijn bewakers doodgeschoten toen hij probeerde te ontsnappen tijdens een bevrijdingspoging van het Filipijnse leger.

Horn reisde begin 2012 naar de Filipijnen omdat hij een zeldzame vogel probeerde te fotograferen. De Groninger was van beroep vogelpreparateur. Het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam heeft een speciale vitrine ingericht met vogels die zijn geprepareerd Horn, die gold als een expert in zijn vak.

Volgens het Filipijnse leger zou het lichaam van Horn nog onderzocht zijn om te bepalen wat er precies met hem is gebeurd. Het is nog onbekend wat dat heeft opgeleverd.

  1. Prik van een pieterman? Direct onder de hete kraan, dan is het (meestal) zo over

    Prik van een pieterman? Direct onder de hete kraan, dan is het (meestal) zo over

    Zijn naam klinkt als het begin een Sinterklaasliedje, maar de naklank is een stuk minder vrolijk. De kleine pieterman is een uiterst giftig visje, dat zich ook aan onze kusten ophoudt. Een steek van het diertje had grote gevolgen voor een Belgische badgast in Knokke. De vrouw draaide met een extreem allergische reactie het ziekenhuis in, maar hoewel pijnlijk is de prik van een pieterman doorgaans snel verholpen.