De inmiddels vermoorde Afghaanse tolk werd in augustus opgeroepen om naar de luchthaven van Kaboel te gaan, maar daar kwam hij nooit aan.
Volledig scherm
De inmiddels vermoorde Afghaanse tolk werd in augustus opgeroepen om naar de luchthaven van Kaboel te gaan, maar daar kwam hij nooit aan. © EPA

‘Vermoorde Afghaanse tolk werd opgeroepen voor evacuatie’

De Afghaanse tolk die eerder deze maand in Afghanistan werd vermoord, stond op de evacuatielijst van de Nederlandse overheid. Op 21 augustus werd hij opgeroepen om naar de luchthaven in Kaboel te gaan, maar daar kwam hij nooit aan. Dat meldt het kabinet aan de Tweede Kamer.

  1. Uren stoeien met papier-maché verleden tijd, met deze tips is de surprise zo klaar
    PREMIUM
    Met video

    Uren stoeien met pa­pier-maché verleden tijd, met deze tips is de surprise zo klaar

    Knoeien met liters behanglijm voor een papier-machécreatie, uren knip- en plakwerk zonder fraai resultaat of klungelen met een bouwwerk dat nog voordat het is uitgepakt uit elkaar valt. En dan staat er nog geen letter op papier voor het bijbehorende sinterklaasgedicht. Surprises maken gaat té vaak gepaard met onnodige stress en frustraties, vindt ‘surpriseprofessor’ Rolf Hut. ,,Met simpele dingen die je in huis hebt, kom je al een heel eind.”