Volledig scherm
PREMIUM
Adrie en Corrie Groen, de ouders van de sinds 1993 vermiste Tanja. © United Photos BV

Vermiste studente Tanja (18) 'werd gezien' in Parijs en Ardennen: een reconstructie

In 1993 verdween de 18-jarige Tanja Groen toen ze ’s nachts onderweg was op haar fiets van Maastricht naar haar studentenkamer in Gronsveld. Nu, ruim een kwart eeuw later, ontbreekt nog altijd elk spoor. Hoe was die periode rond de vermissing ook alweer? Dagblad De Limburger maakte een uitgebreide reconstructie. ,,Er blijft altijd hoop. Als je die opgeeft, geef je alles op.”

Het is woensdagochtend 1 september 1993. Even na middernacht. Tanja Groen, eerstejaarsstudente gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht, verlaat het slotfeest van de ontgroeningsweek bij studentenvereniging Circumflex. Studenten zien haar wegfietsen, de Herbenusstraat uit. Op weg naar haar studentenkamer in Gronsveld. Ergens onderweg lost ze op in het niets.

  1. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

    Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

    Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.