Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vermist jongetje (1) en moeder na tip aangetroffen in hotel Düsseldorf

updateDe 26-jarige moeder uit Ede, die sinds vrijdagochtend samen met haar 14 maanden oude zoontje werd vermist, is terecht. Moeder en kind zijn na een tip in goede gezondheid aangetroffen in een hotel in de Duitse stad Düsseldorf, laat de politie weten. Gisteren werden een oproep via Burgernet en Amber Alert gedaan om naar het tweetal uit te kijken.

De politie trof de twee om 03.00 uur ’s nachts aan in de hotelkamer. De moeder is aangehouden voor ‘onttrekking’ van het kind. Haar precieze rol wordt nader onderzocht. Volgens de politie was er reden tot zorg over het welzijn van de vrouw en haar kind. Een oom van het kereltje repte over een mogelijk ontvoering. 

Volgens de man mocht zijn schoonzus haar zoontje op het moment niet meer dan een uur per week zien. ,,Hij verblijft sinds twee weken, na een uitspraak van de rechter, volledig bij mijn broer. Onder toezicht mag ze hem een uurtje per week zien.’’ Dat uurtje was gisterenochtend.

,,En tijdens dat bezoek onder toezicht is ze ervandoor gegaan. Hoe dat mogelijk is, weten wij ook niet. We hebben op die vraag nog geen antwoord gekregen.’’ De familie maakte zich ernstig zorgen over het neefje.