Greenpeace verwacht dat de Nederlandse overheid voorlopig onvoldoende zal ingrijpen om Bonaire te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Het eiland dreigt onder te stromen.
Volledig scherm
Greenpeace verwacht dat de Nederlandse overheid voorlopig onvoldoende zal ingrijpen om Bonaire te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Het eiland dreigt onder te stromen. © Brunopress

‘Vergeten’ Bonaire dreigt te overstromen door opwarming, rechtszaak tegen staat in de maak

Greenpeace verwacht dat de Nederlandse overheid voorlopig onvoldoende zal ingrijpen om Bonaire te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Daarom zal uiteindelijk een rechtszaak tegen de Staat noodzakelijk zijn, denkt hoofd Klimaat en Energie Faiza Oulahsen van Greenpeace. Ook inwoners voelen zich ‘vergeten’ door Nederland.

  1. Bouw wil snel begin van uitkoop boeren: ‘Kom op met die woest aantrekkelijke regeling’

    Bouw wil snel begin van uitkoop boeren: ‘Kom op met die woest aantrekke­lij­ke regeling’

    Bouwend Nederland vindt dat het kabinet in het stikstokdossier ‘onnodig krampachtig reageert’ op de monsterzege van de BBB bij de Provinciale Staten-verkiezingen. ,,Niets staat het kabinet in de weg om te doen waar al lang en breed draagvlak voor is. Ook de BBB is niet tegen de vrijwillige uitkoop van piekbelasters. Dus kabinet, kom zo snel mogelijk met een woest aantrekkelijke regeling en ga uitkopen”, zegt een woordvoerder.