Volledig scherm
Hoofdverdachte van de schietpartij Yvo T. in Verviers op 31 augustus. © AFP

Verdachten schietpartij Spa uitgeleverd

De twee Nederlanders Cyril T. (35) en Mark van den B. (38), die worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in Spa, zijn vandaag uitgeleverd aan België en naar een cel overgebracht. 

Dat bevestigde procureur Gilles de Villers Grand Champs. Het tweetal moet nu binnen 48 uur voor de onderzoeksrechter verschijnen.

De rechtbank in Amsterdam gaf vrijdag groen licht voor de uitlevering van het duo uit Limburg. Bij de schietpartij kwam vorige maand de Belgische agent Amaury Delhez (38) om het leven.

De 36-jarige Yvo T. is de hoofdverdachte. Hij was in gezelschap van zijn broer Cyril en Van den B. Beiden beweren geen rol te hebben gespeeld in het dodelijke geweld. Zij wijzen naar Yvo.

  1. LIVE | Politie herstelt burgemeester: Alle drie de verdachten nog vast

    LIVE | Politie herstelt burgemees­ter: Alle drie de verdachten nog vast

    De dag na de schietpartij in een tram in Utrecht hangen de vlaggen halfstok in de Domstad en zijn er nog veel vragen na het dramatische incident. Wat was het motief van de vermoedelijke schutter Gökmen Tanis? Handelde hij alleen? Hoe gaat het met de gewonden? Tanis werd gisteren na een urenlange klopjacht aangehouden in dezelfde stad als waarin hij rondschoot in een tram. De politie hield nog twee verdachten aan. De betrokkenheid van deze personen wordt nog onderzocht. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.