Volledig scherm
© GinoPress

Verdachten Gelders drugslab slaan op de vlucht

De politie heeft gisteravond een drugslab gevonden in een pand in het Gelderse Noordijk. Bij aankomst van de politie zijn twee verdachten gevlucht.

Agenten gingen naar het pand nadat zij een tip kregen. Daar stuitten zij op een ruimte waar een aantal flessen en vaten stond met chemicaliën. Een 27-jarige man uit Assen, die bij de schuur werd aangetroffen, werd aangehouden als verdachte.

Zoekactie met helikopter

Tijdens het onderzoek van de politie kwam een bestuurder met de auto naar het lab, maar maakte zich vervolgens uit de voeten. Een zoekactie in de omgeving leverde aanvankelijk niets op.

Na een bericht op social media kreeg de politie een tip en kon in Borculo een 54-jarige man zonder vast adres aanhouden. Het drugslab wordt vandaag ontmanteld. Uit nader onderzoek moet blijken wat er precies plaatsvond in de schuur en wat de rol is van de aangehouden verdachten.

  1. Ophef proces De Punt: 'Dit onderschrijft dat er sprake is van meineed'
    Play

    Ophef proces De Punt: 'Dit onderschrijft dat er sprake is van meineed'

    De Nederlandse regering ging er wel degelijk van uit dat er doden zouden vallen bij de treinkaping in 1977. Het proces over de bevrijdingsactie bij De Punt is dan ook een schijnvertoning, zeggen twee oud-mariniers in de Volkskrant. Ze spreken nu voor het eerst en stellen in het interview vast: 'Ons is maandenlang gevraagd om onze kop te houden. Maar hier stopt het.' Advocaat Liesbeth Zegveld en woordvoerder Marco Papilaja van nabestaanden van de treinkapers reageren op de uitingen van de oud-mariniers. Lees het hele artikel hier.