Verdachten en slachtoffers aangehouden na schietpartij Etten-Leur

video/updateNa twee schietpartijen in Etten-Leur afgelopen nacht zijn vier mensen aangehouden, onder wie twee slachtoffers. De schietpartijen vonden plaats op De Havik en Putter, hemelsbreed zo'n 750 meter uit elkaar. Een van de slachtoffers is er ernstig aan toe.

De eerste melding kwam om 03.45 uur binnen bij de politie van iemand die zei dat hij neergeschoten was aan de Havik. Meteen daarna kwam nog een melding binnen van een schietpartij, maar dan aan de Putter in dezelfde plaats.

Er leek even verwarring te zijn bij de melders over het adres, maar al snel bleek dat er echt op twee verschillende adressen een gewond persoon in huis lag. Ze hadden beiden verwondingen die duiden op een schotwond.

De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie meldt dat beiden nog aanspreekbaar waren toen ze werden gevonden. Een van hen is er ernstig aan toe.

Aanhoudingen

In het huis aan de Putter trof de politie naast het 30-jarige slachtoffer nog twee mensen aan. Ze vertelden een onsamenhangend verhaal over de toedracht en zijn daarom samen aangehouden. Het 35-jarige slachtoffer op de Havik is ook aangehouden.

De politie onderzoekt het verband tussen de schietpartijen en heeft de hele ochtend sporenonderzoek verricht bij de twee huizen. 

Politie aan de Putter in Etten-Leur.
Volledig scherm
Politie aan de Putter in Etten-Leur. © Cobine van der Louw
Er wordt onderzoek gedaan in Etten-Leur naar de twee schietpartijen.
Volledig scherm
Er wordt onderzoek gedaan in Etten-Leur naar de twee schietpartijen. © Perry Roovers - MaRicMedia
Twee schietpartijen in Etten-Leur. Gebied afgezet door politie voor sporenonderzoek.
Volledig scherm
Twee schietpartijen in Etten-Leur. Gebied afgezet door politie voor sporenonderzoek. © Perry Roovers