Volledig scherm
De politie moest geweld gebruiken om de man aan te houden. © Politie

Verdachte (58) huiselijk geweld klemgereden na wilde achtervolging

Na een achtervolging op hoge snelheid heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 58-jarige man aangehouden die bij huiselijk geweld zou zijn betrokken. Tijdens de achtervolging probeerde de man op agenten in te rijden.

De politie kreeg vannacht een melding van huiselijk geweld binnen de gemeente Montferland. De verdachte hiervan zou in beschonken toestand met een auto zijn weggereden. 

Inrijden op agenten

Een agent zag kort hierna het bewuste voertuig in Wehl rijden en gaf de bestuurder een stopteken. De man stopte, maar ging er nadat de agent naar hem toeliep met hoge snelheid vandoor. De agent zette hierop de achtervolging in.

De achtervolging voerde door Wehl en Didam, waarbij de man heeft geprobeerd op een stilstaande politieauto in te rijden. De twee agenten in de politieauto wiste deze nog net op tijd aan de kant te zetten om een aanrijding te voorkomen.

Geweld

De 58-jarige man is uiteindelijk op de Sint Stephanusstraat in Didam klemgereden, waarbij er flinke schade aan zijn voertuig en aan twee politieauto's is ontstaan. De politie moest geweld gebruiken om de man aan te houden.

De man bleek onder invloed van alcohol te zijn, hij blies 500 ug/l op de ademanalyse. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek, waarin zijn rijgedrag, huiselijk geweld en het inrijden op politie-agenten wordt meegenomen. Hiernaast is gezien zijn rijgedrag het rijbewijs van de man afgepakt.