Leden van de Koninklijke Marechaussee voeren controles uit op Schiphol. Nederlandse Veiligheidsdiensten trekken aan de bel vanwege de bezuinigingen in de sector.
Volledig scherm
Leden van de Koninklijke Marechaussee voeren controles uit op Schiphol. Nederlandse Veiligheidsdiensten trekken aan de bel vanwege de bezuinigingen in de sector. © ANP

'Veiligheid in geding door financiële tekorten'

Vakbonden en belangenorganisaties uit de hele veiligheidssector hebben zich verenigd om meer investeringen voor veiligheid in Nederland los te krijgen. Ze willen ,,politiek Den Haag laten inzien dat het noodzakelijk is om nu te investeren in veiligheid''. Ze vormen de Coalitie voor Veiligheid.

  1. Flinke stijging meldingen van bedreiging tegen politici

    Flinke stijging meldingen van bedreiging tegen politici

    Bij het Team Bedreigde Politici van de politie-eenheid Den Haag is vorig jaar 600 keer een melding gedaan van mogelijke bedreiging van politici, een flinke stijging ten opzichte van de 393 gevallen in 2019. Bij 274 van de meldingen in 2020 ging het volgens het Openbaar Ministerie (OM) inderdaad om een strafbare belediging, tegenover 206 in 2019. ,,Het is aannemelijk dat de hogere cijfers samenhangen met de toenemende polarisatie in de samenleving”, aldus het OM.