Veel belangstelling voor Luchtmachtdagen: 240.000 bezoekers

videoDe vliegshows op de Luchtmachtdagen die vrijdag en zaterdag werden gehouden op de vliegbasis Volkel, hebben in totaal 240.000 bezoekers getrokken. Het was voor het eerst in drie jaar dat het evenement weer werd gehouden. Gisteren waren er 95.000 bezoekers en vandaag 145.000, zei een woordvoerder van defensie.

Vanochtend leidde de toeloop van belangstellenden tot veel drukte op de wegen rond Volkel. Er waren meerdere vliegshows te zien waaraan vliegtuigen uit twaalf landen meededen. Ook de F-35, de opvolger van de F-16, was te bewonderen. Daarnaast waren er vliegsimulatoren.

Hoewel er regen was voorspeld, waren de weergoden het evenement redelijk goed gezind. “Het weer heeft zich goed gehouden, alleen in het begin van de dag was er zaterdag wat regen’', aldus de zegsman.

De volgende Luchtmachtdagen worden in 2021 gehouden. De plaats is nog niet bekend.

Volledig scherm
Bezoekers tijdens de Luchtmachtdagen op vliegbasis Volkel. Tijdens dit evenement kan het publiek kennis maken met de mensen en middelen van de Koninklijke Luchtmacht en de wijze waarop deze wereldwijd worden ingezet. © ANP
Volledig scherm
De Koninklijke luchtmacht hout open dagen op vliegbasis Volkel. © Theo Peeters
Volledig scherm
2019-06-14 10:59:19 VOLKEL - Bezoekers tijdens de Luchtmachtdagen op vliegbasis Volkel. Tijdens dit evenement kan het publiek kennis maken met de mensen en middelen van de Koninklijke Luchtmacht en de wijze waarop deze wereldwijd worden ingezet. ANP SANDER KONING © ANP