Richard de Mos komt op de eerste dag van zijn strafzaak aan bij de Rotterdamse rechtbank. De drie vastgoedmannen die medeverdachten zijn in wat wel de Haagse corruptieaffaire is gaan heten, willen niet gefotografeerd worden.
Volledig scherm
Richard de Mos komt op de eerste dag van zijn strafzaak aan bij de Rotterdamse rechtbank. De drie vastgoedmannen die medeverdachten zijn in wat wel de Haagse corruptieaffaire is gaan heten, willen niet gefotografeerd worden. © Frank Jansen

Vastgoedondernemer emotioneel bij zaak-De Mos: ‘Ik ben niet slecht, er klopt niets van!’

Op de derde dag van de megazaak tegen politicus Richard de Mos en zeven andere verdachten draait het om de invloed van drie donerende vastgoedmannen. Hoe stevig was de greep op de lokale partij en op het beleid? De zitting staat bol van de emoties.

  1. Bouw wil snel begin van uitkoop boeren: ‘Kom op met die woest aantrekkelijke regeling’

    Bouw wil snel begin van uitkoop boeren: ‘Kom op met die woest aantrekke­lij­ke regeling’

    Bouwend Nederland vindt dat het kabinet in het stikstokdossier ‘onnodig krampachtig reageert’ op de monsterzege van de BBB bij de Provinciale Staten-verkiezingen. ,,Niets staat het kabinet in de weg om te doen waar al lang en breed draagvlak voor is. Ook de BBB is niet tegen de vrijwillige uitkoop van piekbelasters. Dus kabinet, kom zo snel mogelijk met een woest aantrekkelijke regeling en ga uitkopen”, zegt een woordvoerder.