De reizigers moesten het vliegtuig uit en wachtten op de luchthaven totdat ze naar een hotel werden gebracht.
Volledig scherm
De reizigers moesten het vliegtuig uit en wachtten op de luchthaven totdat ze naar een hotel werden gebracht. © FOTO AD

Vakantiegangers vast op Kos door defect aan Boeing

UpdateEen kleine 300 Nederlandse vakantiegangers zitten vast op het Griekse eiland Kos vanwege een defect aan hun vliegtuig. Dat ontstond gisteravond tijdens een tussenlanding op de route Heraklion-Amsterdam. De reizigers zijn ondergebracht in een hotel.  

Vlucht OR232 had gisteren om 20.00 uur vanaf Kos moeten vertrekken maar dat vertrek werd uitgesteld. ,,We gingen om negen uur aan boord en moesten om tien uur weer uitstappen’’, zegt Rotterdammer Leo die met zijn gezin vakantie vierde. 

De vlucht werd uiteindelijk voor onbepaalde tijd uitgesteld. ,,We kregen te horen dat er technisch personeel van TUI moest komen om het euvel te verhelpen’’, zegt Leo. ,,We zitten in een vijf sterrenhotel, all inclusive, en weten nog niet wanneer we weg kunnen.’’

Opgehaald

Volgens TUI Nederland is de onfortuinlijke reizigers inmiddels meegedeeld dat herstel van het technisch probleem te lang gaat duren en dat er een TUI Fly Dreamliner onderweg is naar Kos. ,,Dat haalt de 262 passagiers vanmiddag op. Ze komen dan vanavond weer aan op Schiphol’’, zegt woordvoerder Petra Kok. 

De nieuwe vertrektijd is gepland om 19:30 uur, zo staat in het bericht aan de reizigers. “U wordt om 16:15 uur opgehaald bij uw hotel. U kunt tot die tijd gebruik maken van de kamer en de lunch. Zorg ervoor dat u minimaal 2 uur voor de nieuwe vertrektijd bent ingecheckt. Wij bieden u graag iets te eten en drinken aan op de luchthaven. U ontvangt dit van het personeel op de luchthaven of u krijgt van het grondpersoneel een voucher waarmee u zelf wat kunt kopen. Nogmaals onze excuses voor de vertraging. Wij wensen u hoe dan ook een fijne vlucht.” 

De verwachte aankomsttijd van vlucht OR232 is 22.05 uur, zo staat op de website  van de luchthaven Schiphol.