Volledig scherm
PREMIUM
Het stuk land van Gerrit-Jan van D. is inmiddels één grote wildernis, maar hier lijkt hij een speelplaats voor zijn kinderen te hebben gemaakt. © Raymond Boere

‘Vader Drents gezin had grootse plannen voor commune met verslaafden’

De opgepakte vader Gerrit-Jan van D. (67) die zes kinderen zou hebben vastgehouden op een boerderij in Ruinerwold had eind jaren negentig al grootse plannen voor een commune met verslaafden. Hij kocht hiervoor drie stukken weiland bij het Staphorster bos, bevestigt de zoon van de vorige grondeigenaar. Het project is nooit van de grond gekomen.  

Een paar weken geleden was zoon Berend Veldman (68) er toevallig nog met zijn kleinkinderen. Zijn vader had de gronden sinds 1965 in bezit maar verkocht het in 1997 aan Gerrit-Jan van D. Veldman was nieuwsgierig wat hij er nu zou aantreffen. ,,Maar het was een onvoorstelbare wildernis geworden. We zagen er zelfs een sneeuwuil’’, zegt hij in zijn werkplaats in Staphorst.

  1. ‘Poch slachtoffer van hoger Nederlands belang’

    ‘Poch slachtof­fer van hoger Nederlands belang’

    Oud-Transavia-directeur Michiel Meijer heeft maandag opnieuw verklaard dat het Openbaar Ministerie hem heeft gezegd dat er in de zaak-Julio Poch sprake was van “een hoger belang”. Een uitspraak daarover van een officier van justitie met wie Meijer over ‘zijn’ piloot Poch heeft gesproken staat hem “in het geheugen gegrift”. Het hogere belang zou neerkomen op het ongemoeid laten van Jorge Zorreguieta, de inmiddels overleden vader van koningin Máxima.