Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Uitslaande brand op bedrijventerrein Staphorst onder controle

De uitslaande brand op een bedrijventerrein in Staphorst is onder controle. Omstreeks 02.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven. De verwachting is dat het nablussen tot in de loop van donderdag gaat duren.

De brand woedde bij een papierrecycling bedrijf. Omstreeks middernacht kwam de brandmelding binnen. Al snel was duidelijk dat het om een grote brand ging en werd met meerdere eenheden uit de regio uitgerukt richting het pand, waar de vlammen metershoog uit het dak sloegen.

Vanwege de zware rookontwikkeling werden omliggende woningen ontruimd. Het pand van Huhtamaki Paper Recycling wordt als verloren beschouwd. Er waren geen persoonlijke slachtoffers.

  1. Enige genderneutrale nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    Enige genderneu­tra­le nijlpaard ter wereld overleden in dierenpark Wildlands Emmen

    In het Wildlands-dierenpark in Emmen is het 11-jarige nijlpaard Hasana overleden. Omdat de dood van het dier onverwacht kwam en het park wilde weten hoe zij was gestorven, is ze overgebracht naar de Universiteit van Utrecht. Daar bleek iets heel bijzonders: Hasana bleek genderneutraal te zijn met zowel vrouwelijke als mannelijke kenmerken. Het is voor zover bekend het enige nijlpaard dat ooit met deze kenmerken is vastgelegd.