Volledig scherm
PREMIUM
Jelle van Heerikhuize. © Ruben Schipper

Twitterkoning stapt uit spotlights: ‘De kick van het politiewerk, dat is voor mij de mens’

Hij staat bekend als Twitterkoning en de man die drugsdealers hard in de portemonnee treft. Jelle van Heerikhuize, (tegen wil en dank) de bekendste wijkagent van de regio, is blij dat hij nu een tijdje uit de spotlights stapt. Hij verlaat Ermelo voor een studie aan de politie-academie in Apeldoorn. ,,Maar ik zal de veertien jaar op de Veluwe nooit vergeten.’’

Wie wel eens met Jelle van Heerikhuize (37) om tafel heeft gezeten, snapt al snel waarom hij het uithangbordje van de politie is. Hij heeft een goeie kop met donkere ogen die dwars door je heen kijken, een uitstraling die tegelijk vriendelijkheid als vastberadenheid uitstraalt, hij is intelligent, welbespraakt en lijkt oprecht geïnteresseerd in de persoon die hij tegenover zich heeft. Hadden de sterren iets anders gestaan dan had hij moeiteloos politicus kunnen worden of de hoofdrol kunnen spelen in een rolprent.  

  1. Van Nimwegen en Bloos sliepen stiekem op zelfde hotelkamers: ‘Relatie was plakkerig en ongezond’

    Van Nimwegen en Bloos sliepen stiekem op zelfde hotelka­mers: ‘Relatie was plakkerig en ongezond’

    Het eerder achtergehouden hoofdstuk van het rapport van de commissie-Fokkens, die een reeks interne perikelen in de hogere regionen van het Openbaar Ministerie (OM) onderzocht, is vandaag alsnog openbaar gemaakt. Vanwege privacygevoelige informatie en een dreigend kort geding van een tot dusver onbekend gebleven ‘belanghebbende’ werd bij de presentatie van het rapport op 25 april van publicatie van het hoofdstuk afgezien. Het geding is niet doorgezet, aldus het OM. In het hoofdstuk komen saillante verklaringen over de affaire tussen de twee hoofdofficieren aan bod.
  2. Prik van een pieterman? Direct onder de hete kraan, dan is het (meestal) zo over

    Prik van een pieterman? Direct onder de hete kraan, dan is het (meestal) zo over

    Zijn naam klinkt als het begin een Sinterklaasliedje, maar de naklank is een stuk minder vrolijk. De kleine pieterman is een uiterst giftig visje, dat zich ook aan onze kusten ophoudt. Een steek van het diertje had grote gevolgen voor een Belgische badgast in Knokke. De vrouw draaide met een extreem allergische reactie het ziekenhuis in, maar hoewel pijnlijk is de prik van een pieterman doorgaans snel verholpen.