Volledig scherm
© REUTERS

Twintiger overleden aan corona: jongste slachtoffer tot nu toe

Er is in Nederland een twintiger overleden aan het coronavirus. Dat bevestigt het RIVM. De exacte leeftijd is niet bekend, maar de persoon is tussen de 25 en 29 jaar oud. Naast Covid-19 was er ook sprake van ‘onderliggend lijden’. Verder zijn er geen details bekend.  Ook is onduidelijk op welke datum en in welk ziekenhuis de persoon precies is overleden.

In totaal zijn in Nederland nu drie mensen onder de 45 overleden aan corona, blijkt uit cijfers van het RIVM. Zij hadden allen ook andere klachten. Onder hen is ook een persoon tussen de 35 en 39 jaar oud. De meeste mensen die sterven aan Covid-19 zijn ouderen. Ruim 400 van de 1766 doden waren bijvoorbeeld tussen de 80 en 84 jaar oud. 

Over het geheel genomen laat het aantal ziekenhuisopnames voor corona in de cijfers van het RIVM een dalende trend zien. Ook het aantal doden lijkt langzaam af te vlakken. De afgelopen 24 uur zijn er 115 mensen gemeld die aan het coronavirus zijn overleden. Dat zijn er een stuk minder dan gisteren, toen 164 slachtoffers gemeld werden. Het aantal ziekenhuisopnames daalde fors, naar 253 stuks. 

Bekijk hier al onze video's over het coronavirus:

  1. 1700 demonstranten tegen racisme op Stadhuisplein in Eindhoven: ‘Kom niet, het is vol’
    PREMIUM
    Update

    1700 demonstran­ten tegen racisme op Stadhuis­plein in Eindhoven: ‘Kom niet, het is vol’

    Zo'n 1700 mensen hebben vandaag op het Stadhuisplein in Eindhoven gedemonstreerd tegen racisme en discriminatie. De Black Lives Matter demonstratie duurde van 17.00 tot bijna 19.00 uur. De gemeente heeft vooraf bepaald dat er maximaal 700 demonstranten aanwezig mogen zijn op het plein. Rond 17.05 uur verstuurde de gemeente een tweet: ‘Het Stadhuisplein is vol. Kom niet naar het plein.’