Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Tweede storm van het jaar is minder hevig dan Ciara

De tweede officiële storm van het jaar is een feit. Afgelopen nacht was het windkracht 9 op Vlieland en in IJmuiden. De zwaarste windstoot van 98 kilometer per uur werd gemeten op Vlieland, melden weerkundigen.

De storm van afgelopen nacht was minder zwaar dan Ciara die zondag over het land trok. Ciara was volgens het weerbureau een zware storm waarbij windkracht 10 en windstoten van windkracht 11 werden gemeten. De zwaarst gemeten windstoot was toen 129 kilometer per uur.

Het blijft nog even onstuimig, waarschuwt weerman Marco Verhoef van Weerplaza. Vandaag vallen vooral landinwaarts een paar buien, met kans op onweer, hagel en natte sneeuw. Soms schijnt de zon, het meest in het westen. Het wordt vanmiddag 6 graden. De westenwind is (vrij) krachtig boven land en stormachtig aan zee. Op de Wadden is eerst nog stormkracht mogelijk, 9 Beaufort. Tijdens buien kunnen zware windstoten voorkomen van 75 tot 90, op de Wadden tot 100 km/uur. 

Morgen neemt de wind langzaam af. Landinwaarts kan nog een bui vallen, maar er is ook ruimte voor de zon. Het wordt 7 graden. Donderdag gaat het regenen en trekt de zuidelijke wind wat aan.

 1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na corona-uitbraak op verpleegafdeling

  Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

  Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.
 2. Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?
  TV-SHOW NL NA CORONA

  Kelder en Derksen lijnrecht tegenover elkaar in AD-show: Al die ic-verhalen, wat heeft het opgeleverd?

  Hebben alleen mensen die gezond leven straks nog recht op levensreddende zorg? En blijven we afstand houden, ook als de crisis voorbij is? Het waren belangrijke vragen die langskwamen in De Toekomst van Nederland, ons leven na corona. De gezamenlijke talkshow van het Algemeen Dagblad en Hart van Nederland was dinsdagavond twee uur lang te zien op SBS6. Hieronder lees en bekijk je de highlights van de uitzending.