Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Twee schietpartijen kort na elkaar in Almere

In Almere hebben vannacht kort na elkaar twee schietincidenten plaatsgevonden. Daarbij zijn geen gewonden gevallen.

De eerste schietpartij gebeurde rond 01.45 uur bij een speelplaats op het Leeuwarderplein in Almere Stad. In eerste instantie werd iemand aangehouden die er later niets mee te maken bleek te hebben. De politie is op zoek naar een blanke man met een rode hoody en een witte broek.

Een kwartier later kreeg de politie een melding van een incident in Almere Haven op de Markt. Ook hiervoor zijn geen aanhoudingen verricht.

De politie ziet op dit moment geen verband tussen de schietpartijen en ook niet met eerdere incidenten

‘Daders opsoren’

Raadslid Hassan Buyatui is bezorgd en vermoedt een 'georganiseerde actie’. ‘Politie moet er alles aan doen om de daders op te sporen’, twittert hij. 

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”