Volledig scherm
Een van de betrokken auto's kwam in het weiland terecht. © De Vries Media

Twee doden (18 en 17) en zwaargewonde bij frontale botsing in Drenthe

Nabij het Drentse Valthermond zijn gisteravond twee doden gevallen nadat twee auto’s frontaal tegen elkaar waren gebotst. Eén slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De zwaargewonden zijn een 18-jarige bestuurder uit 2e Exloërmond en een 17-jarige uit Musselkanaal die ook in de auto zat. De 36-jarige man uit Ter Apel die in de andere auto zat is zwaargewond.

Een van de auto’s belandde door de botsing in een naast de weg gelegen weiland. De weg was tussen Nieuw-Weerdinge en Valthermond afgesloten. De traumaheli en ambulances waren ter plaatse om hulp te verlenen.

Tweede zware ongeval 

Het ongeluk bij Valthermond is in de regio het tweede zware ongeluk binnen een week, waarbij dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Vorige week  kwamen in Stadskanaal twee mensen om het leven bij een verkeersongeluk en raakten twee anderen zwaar gewond. Die dodelijke slachtoffers kwamen uit Borger en Buinen.

  1. Vader van afgezonderd gezin Ruinerwold aangehouden
    video

    Vader van afgezon­derd gezin Ruinerwold aangehou­den

    De politie heeft vandaag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar het afgezonderde gezin uit Drenthe. Het gaat om de 67-jarige Gerrit-Jan van D. die in de woning werd aangetroffen. De politie heeft aanwijzingen dat de kinderen niet uit vrije wil in de woning verbleven. De vader zou een herseninfarct hebben gehad, maar is volgens de politie wel aanspreekbaar. Over zijn medische situatie doet de politie geen verdere uitspraken.