Turkse ambassadeur: Jullie hebben nooit geprobeerd ons te begrijpen

Inval in Noord-SyriëDe Turkse operatie in Noord-Syrië zorgt voor oorlogsgeweld daar én voor internationale onrust tot in Nederland. De Turkse ambassadeur in Nederland, Saban Disli, stelt meer onrust voorkomen te hebben en vraagt om meer begrip voor Turkije. ,,Jullie hebben nooit geprobeerd ons te begrijpen.’’

 1. Minister Grapperhaus over boerenprotest bij distibutiecentra: ‘Dit gaat echt te ver’
  Supermarkten getroffen

  Minister Grapper­haus over boerenpro­test bij distibutie­cen­tra: ‘Dit gaat echt te ver’

  Actievoerende boeren hebben zich met vijftig à zestig tractoren bij supermarktbranchevereniging CBL in Leidschendam verzameld. De afgelopen dagen voerden boeren al op verschillende plaatsen in het land actie. Ze protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet, maar ook omdat ze boos zijn over de te lage prijzen die ze in hun ogen voor hun producten krijgen. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) vindt dat de actievoerende boeren met het blokkeren van distributiecentra van supermarkten ‘echt te ver’ gaan.
 2. Syrische asielzoeker uit Bergen op Zoom vrijgesproken van deelname aan jihadgroep

  Syrische asielzoe­ker uit Bergen op Zoom vrijgespro­ken van deelname aan jihadgroep

  De Syrische asielzoeker Maher A., die in Bergen op Zoom woonde toen hij werd aangehouden, is door het gerechtshof in Den Haag vrijgesproken van deelname aan een terroristische organisatie. De rechtbank had hem eerder nog tot vier jaar cel veroordeeld. Volgens justitie maakte A. in Syrië, voordat hij naar Nederland kwam, deel uit van de jihadgroep Jabhat al Nusra. Het Hof stelt dat daar geen bewijs voor is.