Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Toch nog een beetje winter: vandaag opnieuw lokaal sneeuw

UpdateOp de valreep van februari is het deze week winters. Vandaag valt er lokaal opnieuw wat sneeuw, al zal het niet voor een stevig sneeuwdek zorgen. Volgens Weerplaza valt er in Limburg één à twee centimeter sneeuw. Mogelijk valt in Brabant wat natte sneeuw.

In grote delen van het land zal het vandaag gaan regenen, waarbij Zeeland als eerste aan de beurt is. De bewolking zet op vanuit het westen en uiteindelijk krijgt het hele land te maken met neerslag. In het zuiden gaat dit mogelijk gepaard met (natte) sneeuw. 

De meeste sneeuw zal vallen in Limburg. Toch lijkt sneeuwpret op voorhand uitgesloten. Volgens weerman Marco Verhoef gaat het om maximaal twee centimeter en is het sneeuwdek gauw verdwenen zodra het vanavond stopt met sneeuwen. Het noorden van het land krijgt waarschijnlijk helemaal niet te maken met sneeuw. Daar blijft het bij regen. 

Vanavond zal het verder afkoelen en vannacht wordt het opnieuw koud. Dan is er plaatselijk kans op gladheid doordat natte wegdelen opvriezen.  

Records

Ondertussen gaat afgelopen maand de boeken in als natste februarimaand sinds de weermetingen in 1901 begonnen. Volgens Weeronline viel tot nu toe in het hele land gemiddeld 142 millimeter neerslag. Normaal valt in februari 55 millimeter water. In 1946 viel ook veel regen: 138,6 millimeter. In 2002 was het 129,3 millimeter.

Het was ook de op één na zachtste februarimaand sinds 1901. Het was gemiddeld 7,2 graden, terwijl het normaal gemiddeld 3,3 graden is in februari. Nummer één blijft 1990 met 7,6 graden.