Gezinsdrama in een woning in de Dasseburcht Etten-Leur,
Volledig scherm
Gezinsdrama in een woning in de Dasseburcht Etten-Leur, © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Tips voorbijgangers leiden tot aanhouding vader omgekomen gezin Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De vader van het omgekomen gezin uit Etten-Leur, Onur K.(33), is dinsdagmiddag in Etten-Leur op straat aangehouden. Dat gebeurde dankzij een telefonische tip van een voorbijganger die de man rond 15.10 uur zag lopen in de buurt van bouwmarkt Praxis op het Trivium in Etten-Leur.

Een tweede melder wandelde daarna achter de verdachte aan over het viaduct van de A58 en bleef de positie van de verdachte telefonisch doorgeven. ,,Daardoor konden collega's de man  even later inrekenen", vertelt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. Hij benadrukt dat de politie bijzonder blij is met de hulp van de attente burgers, zonder wie de verdachte mogelijk nog altijd spoorloos was geweest.  

Verblijfplaats onbekend

De politie zocht sinds zaterdagavond met man en macht naar de vader en riep daarbij de hulp van het publiek in. Tot dinsdagmiddag was er geen zicht op de verblijfplaats van de man. De politie had zelfs plannen om ‘s avonds bij Opsporing Verzocht landelijk aandacht te vragen voor het gezinsdrama en met name de verdwijning van de vader. De oplettendheid van de voorbijgangers, bracht daar verandering in. Waar de verdachte de afgelopen dagen en nachten heeft verbleven, onderzoekt de politie.

Filmpje

De recherche riep onder meer maandagavond in een Twitter-filmpje getuigen op die vader Onur K. in de dagen voor de vermoedelijke viervoudige moord hebben gezien of gesproken. ,,We willen graag weten of er wat aan hem te merken was, hoe hij zich toen verplaatste, bijvoorbeeld op de fiets of met de auto, en waar hij graag vertoeft”, zegt politiewoordvoerder Lieke van Avendonk.

Rustige indruk

Ook wilde de politie graag meer horen over de route die de vader zaterdagavond aflegde van zijn woning aan de Dasseburcht naar het winkelcentrum aan het Van Bergenplein. Daar is de man opgenomen door meerdere beveiligingscamera’s onder meer bij een cafetaria en een supermarkt. Hij maakte op beeld een heel rustige indruk.

Vanaf het Van Bergenplein ontbrak enkele dagen lang elk spoor van de man. Vermoedelijk had hij geen mobieltje meegenomen want dat zou de politie snel op zijn spoor hebben gebracht.

‘Erg ziek’

Mogelijk zijn de vier gezinsleden, twee kinderen (2 en 6), hun moeder (31) en oma (64), vrijdag al om het leven gebracht. Uit publicaties in Turkse media blijkt dat vader Onur zaterdagnamiddag een broer zou hebben gebeld met de mededeling dat zijn familieleden erg ziek waren en niet konden praten. Daarbij zou hij foto’s van hen hebben gestuurd.

‘Ze zijn allemaal dood’

Kort daarna, rond zes uur, vond de gewaarschuwde politie de slachtoffers. Een buurman sprak even later buiten met de verbijsterde broer van de verdachte. ,,Ze zijn allemaal dood”, vertelde hij.

Hoe de slachtoffers om het leven zijn gekomen, wil de politie niet zeggen. De recherche heeft de afgelopen dagen uitvoerig technisch (sporen)onderzoek gedaan maar zegt nog niets over de vermoedelijke toedracht van het drama.