Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Tijdens onze fietstochtjes vermoei ik mijn man regelmatig met inzichten over hoe je je relatie goed houdt

ColumnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

,,Ik denk niet dat we gaan scheiden’’, zegt mijn man. Het is half zeven ’s ochtends; we zijn alweer drie kwartier wakker. De eerste poepluier is al verschoond. Ik probeer onze zoon een boterham te laten eten. Onze dochter heeft een bak speelgoed omgegooid. Mijn man werkt snel zijn ontbijt weg terwijl hij een blik op deze krant werpt. Een artikel over twaalf signalen dat je afstevent op een scheiding.

Een goed moment om zo’n artikel in de krant te zetten, want het schijnt dat er twee keer per jaar een echtscheidingspiek is: na de feestdagen én na de zomervakantie. Al die stellen waarbij het al niet lekker liep, maar die na drie weken kamperen denken: ik wil dit niet meer. Avondenlang zwijgend voor de caravan. Helemaal uitgepraat en heimelijk verlangend naar die ene collega met wie je zo goed kunt praten.

  1. Nobelprijswinnaar én regeringsleider verweert zich tegen klacht Rohingya-genocide

    Nobelprijs­win­naar én regerings­lei­der verweert zich tegen klacht Rohingya-genocide

    De Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi heeft bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag, waar Gambia en Myanmar vandaag voor de tweede dag op rij tegenover elkaar staan, het beleid van haar land met betrekking tot de islamitische minderheid van de Rohingya hoogstpersoonlijk verdedigd. De beschuldigingen van Gambia aan het adres van Myanmar geven volgens haar een ‘volstrekt onvolledig en misleidend beeld’ van de situatie.