John van Leeuwen is terminaal en moet twee keer per week naar het ziekenhuis om te kunnen blijven ademen. Zijn zorgtaxi komt steeds niet op tijd, waardoor hij zijn afspraken mist.
Volledig scherm
PREMIUM
John van Leeuwen is terminaal en moet twee keer per week naar het ziekenhuis om te kunnen blijven ademen. Zijn zorgtaxi komt steeds niet op tijd, waardoor hij zijn afspraken mist. © Daniella van Bergen

Terminale John doet alles om leven te verlengen: 'Ik mis steeds afspraken met arts door late zorgtaxi’

De terminaal zieke John van Leeuwen (53) wil de korte tijd die hij nog heeft verlengen voor zijn kleindochter Maylea. Dat kan alleen dankzij behandelingen waarvoor hij drie keer per week naar het ziekenhuis moet. Maar de taxi komt steevast te laat voor de afspraken. ,,Ik heb er zoveel verdriet van.”

2 reacties

  • hans Mier

    2 maanden geleden
    Denk eens aan het Automaatje. Een initiatief van vrijwilligers van de gemeente en de ANWB. Hierbij worden personen vervoerd naar allerlei bestemmingen voor een onkostenvergoeding van € 0,30 per kilometer. De chauffeur van Automaatje wacht ter plaatsen (Max 1,5 uur) en brengt u daarna weer direct naar huis. Misschien is dat een oplossing voor uw vervoersprobleem.
  • Eva Hos

    2 maanden geleden
    Het komt op mij over alsof ze vinden dat de meneer niet zou mogen klagen.. Echt heel slecht dat ze dit niet serieuzer oppakken. Je zou je dood moeten schamen dat je erg zieke mensen meerdere keren hun afspraken laat missen!!!