Volledig scherm
Vanmiddag is opnieuw een tbs’er ontsnapt uit de Pompekliniek in Nijmegen © Paul Rapp

Tbs’er gaat er tijdens verlof in Nijmegen vandoor, man nog voortvluchtig

Vanmiddag heeft opnieuw een tbs’er die vastzit in de Pompekliniek in Nijmegen tijdens begeleid verlof de benen genomen. Even voor vier uur is een Burgernetmelding verstuurd, een uur later had die oproep nog niets opgeleverd.

De woordvoerder van het Landelijk Parket adviseert mensen om de voortvluchtige niet zelf te benaderen, maar contact te leggen met de politie. Waarvoor de man vastzit in de Pompekliniek is niet bekendgemaakt.

De blanke man zou op dit moment per fiets of te voet onderweg zijn. Het gaat om een man van 1.87 meter met fors postuur, donkerblond dun haar en een bril, spijkerbroek en zwarte jas. De man heeft mogelijk een rugzak bij zich.  

Recent namen ook al twee tbs’ers van de Pompekliniek de benen. Begin september ontsnapte een man via een raampje van de kliniek. Hij werd twee uur later opgepakt bij zijn vriendin in Groesbeek. Op 13 september ging een tbs’er er op de fiets vandoor. Ook hij was met begeleid verlof. Hij werd nog gezien in Gennep, maar werd later opgepakt op een camping in Zeeland.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Onderzoek naar baby's die snijwond opliepen bij keizersnede

    Onderzoek naar baby's die snijwond opliepen bij keizersne­de

    Deze krant doet onderzoek naar baby’s die een snijwond opliepen bij een keizersnede. Uit de reacties op de verhalen over geraakte baby's, blijkt namelijk dat dit veel vaker voorkomt dan de statistieken suggereren. Om hiervan een goed beeld te krijgen, is het verzoek om een aantal vragen te beantwoorden. Mochten we de reactie opnemen, dan zullen we voor publicatie contact opnemen. We publiceren pas na uitdrukkelijke toestemming. Vul hier de enquête in.
  2. Extra bewaking gevangenis Vught vanwege toename verdachten zware delicten

    Extra bewaking gevangenis Vught vanwege toename verdachten zware delicten

    Justitie en politie hebben extra veiligheidsmaatregelen genomen rond de gevangenis in Vught. De reden hiervoor is een fikse toename van het aantal verdachten van zware misdrijven dat in Vught is ondergebracht, vooral in de extra beveiligde inrichting (EBI) die deel uitmaakt van het complex. Vanaf vandaag wordt de speciale bewakingseenheid van de politie ingezet, die gebouwen en locaties beveiligt waarvoor een verhoogde dreiging geldt.