Sven van Dun revalideert van het coronavirus. 'Ik waardeer het leven nu meer dan ik al deed. Geniet van kleine dingen.'
Volledig scherm
PREMIUM
Sven van Dun revalideert van het coronavirus. 'Ik waardeer het leven nu meer dan ik al deed. Geniet van kleine dingen.' © Gerard Burgers

Sven lag weken in coma: ‘Mijn partner werd voorbereid op mijn dood’

Een gezond gewicht, fit en slechts 51 jaar. Toch leek Sven van Dun uit Doesburg te sterven aan de gevolgen van corona. Maar hij is er nog en werkt hard aan zijn herstel.

Een skivakantie in het Oostenrijkse Saalbach afgelopen maart dreigde Sven van Dun (51) uit Doesburg fataal te worden. Hij raakte besmet met het coronavirus en eenmaal thuis vochten artsen in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem voor zijn leven. Elke dag ging het iets slechter met hem en vriendin Joyce werd door een maatschappelijk werker op het ergste voorbereid. Van Dun lag drieënhalve week in coma en kreeg daar niets van mee.

U bent er nog. Hoe is het met u?

  1. Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstranten tegen politiegeweld
    Update

    Dam in Amsterdam bomvol met duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld

    In Amsterdam wordt vanaf 17.00 uur vanmiddag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse verdachte George Floyd (46) in Minneapolis. Op foto’s is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol staat met duizenden mensen. Niet alleen op het centrale plein, ook in de straten eromheen staan en lopen demonstranten. De sfeer is goed, maar op Twitter vragen vele mensen zich af of zo'n massale bijeenkomst in deze tijden wel zo'n goed idee is.