Het misbruik vond plaats in de woning van Cees de J. Tot woede van ouders legde de verdachte de verantwoordelijkheid deels bij de soms piepjonge slachtoffertjes. Rechts zijn advocaat Silke Aarts.
Volledig scherm
PREMIUM
Het misbruik vond plaats in de woning van Cees de J. Tot woede van ouders legde de verdachte de verantwoordelijkheid deels bij de soms piepjonge slachtoffertjes. Rechts zijn advocaat Silke Aarts. © Eric Elich

‘Superopa’ trakteerde buurtkids op Mac in ruil voor huiveringwekkende seks: ‘Hap, hap, hap’

Snoep, zakgeld, alcohol, videospelletjes, nerfpistolen, sigaretten, Pokémonkaarten en bezoekjes aan de McDonald’s. De 70-jarige Cees de J. overlaadde een groep buurtkinderen in Alblasserdam jarenlang met allerlei cadeaus. Een ‘superopa’, zoals de moeder van twee broertjes hem omschreef. Maar achter de deur van zijn flatwoning vonden tegelijkertijd de meest huiveringwekkende seksuele handelingen plaats met kinderen van 6 tot en met 14 jaar.

 1. Verdenkingen tegen ‘opa Cees’ nog ernstiger; hij heeft mogelijk ook minderjarige jongens verkracht
  PREMIUM

  Verdenkin­gen tegen ‘opa Cees’ nog ernstiger; hij heeft mogelijk ook minderjari­ge jongens verkracht

  De ernst van de verdenkingen tegen de 70-jarige misbruikverdachte Cees de J. uit Alblasserdam is nog zwaarder geworden. De officier van justitie stelde vrijdagochtend tijdens een tweede regiezitting dat hij naast seksuele handelingen mogelijk ook bij enkele van de elf of twaalf minderjarige jongens is binnengedrongen. Hij zou dan kunnen worden aangeklaagd voor verkrachting.
 2. ‘Opa Cees’ bracht kinderen naar school, nu wordt hij verdacht van ontucht met dertien slachtoffers
  PREMIUM

  ‘Opa Cees’ bracht kinderen naar school, nu wordt hij verdacht van ontucht met dertien slachtof­fers

  Het aantal slachtoffers van de 70-jarige misbruikverdachte Cees de J. uit Alblasserdam is opgelopen tot dertien. Dat maakte het Openbaar Ministerie dinsdag bekend bij de eerste tussentijdse zitting in de rechtbank. Ouders stonden daar voor het eerst sinds zijn arrestatie in februari oog in oog met ‘opa Cees’ bij wie hun kinderen over de vloer kwamen. In zijn flatwoning werden ze aangezet tot ontucht met hem en een sekspop. ,,Smeerlap!’’