Internationale studenten lopen verplicht een half jaar studievertraging op bij de TU. Toch moeten ze de volle mep betalen.
Volledig scherm
Internationale studenten lopen verplicht een half jaar studievertraging op bij de TU. Toch moeten ze de volle mep betalen. © Marco De Swart

Studenten slepen universiteit voor rechter om verplichte studievertraging

Ze studeren verplicht veel later af vanwege de coronamaatregelen, maar moeten wel duizenden euro’s extra aan de universiteit betalen. 25 internationale studenten slepen de TU Delft voor de rechter omdat ze hun studie niet tijdelijk stop mogen zetten. ,,Er zijn ouders die een tweede hypotheek hebben moeten afsluiten vanwege de oplopende studiekosten van hun kind.”

  1. Pleidooi voor harde aanpak schurftprobleem: Ivermectine-pil voor iedereen uit risicogroepen
    PREMIUM

    Pleidooi voor harde aanpak schurftpro­bleem: Ivermecti­ne-pil voor iedereen uit risicogroe­pen

    Er zijn harde ingrepen nodig om de steeds groter wordende schurftuitbraak tegen te gaan. Dat zegt hoogleraar klinische microbiologie Heiman Wertheim van het Radboudumc in Nijmegen. Hij stelt dat serieus overwogen moet worden om een Ivermectine-pil massaal te verstrekken aan iedereen uit de risicogroepen, zoals jongeren, bij wie het nu veel voorkomt. Ook moet er bron- en contactonderzoek komen en misschien een meldingsplicht.