Tijdens de vergadering van de Orde van Advocaten werd een minuut stilte gehouden voor de doodgeschoten advocaat Derk Wiersum.
Volledig scherm
Tijdens de vergadering van de Orde van Advocaten werd een minuut stilte gehouden voor de doodgeschoten advocaat Derk Wiersum. © ANP

Stoppen advocaat Nabil B. schokt advocatuur: ‘Geef hem eens ongelijk’

Dat kroongetuige Nabil B. vanaf nu wordt bijgestaan door twee advocaten die anoniem blijven komt als een schok voor de advocatuur. ,,Ik vermoed dat het hier niet bij blijft.”

 1. Enorme actie tegen drugsbende: 18 arrestaties, tientallen invallen in Nederland en buitenland
  1000 agenten ingezet

  Enorme actie tegen drugsbende: 18 arresta­ties, tientallen invallen in Nederland en buitenland

  In een grote internationale en vier jaar durende actie tegen een criminele drugsbende zijn vandaag achttien mensen tussen de 25 en 68 jaar aangehouden. Elf van hen zijn in Nederland aangehouden, zes in Spanje en één in België. Volgens de politie gaat het om een internationaal crimineel netwerk dat op grote schaal handelde in harddrugs. Bijna duizend politiemensen zijn vandaag in verschillende landen ingezet.
 2. Kopstukken Mexicaans kartel in ons land gesignaleerd: ‘Nederland kan mondiale producent worden’
  PREMIUM
  Video

  Kopstukken Mexicaans kartel in ons land gesigna­leerd: ‘Nederland kan mondiale producent worden’

  De politie maakt zich grote zorgen om de opkomst van crystal meth, waarvan in 2020 nu al een recordaantal labs werd opgerold. Bovendien blijken twee kopstukken van het gevreesde Mexicaanse Sinaloa-kartel vorig jaar Nederland te hebben bezocht. Waarom pillenboeren overstappen op deze verwoestende drug, ze in de leer moeten bij Mexicanen en de politie deze opmars uit alle macht probeert tegen te houden. ,,Als je dit laat lopen kan Nederland uitgroeien tot een mondiale producent, met al het geweld dat daarmee gepaard gaat.”