Stop met de zomertijd, voer een vierseizoenentijd in, zeggen de meteorologen van Weeronline.
Volledig scherm
PREMIUM
Stop met de zomertijd, voer een vierseizoenentijd in, zeggen de meteorologen van Weeronline. © Getty Images/iStockphoto

‘Stop verzetten van de klok, tijd tussen zomer- en wintertijd is ideaal’

zomertijdDe klok gaat dit weekend weer een uur vooruit. Het wordt zomertijd. Maar meteorologen van Weeronline vinden dat we daarmee op moeten houden. Verzet de klok nog eenmalig een half uur en iedereen is blij, denken zij. Of toch niet?

 1. Vooral Limburg getroffen door noodweer: woning in Beek staat op instorten, straten onder water
  Code Oranje

  Vooral Limburg getroffen door noodweer: woning in Beek staat op instorten, straten onder water

  In Limburg hebben zware onweersbuien vanmiddag tot grote schade en veel overlast geleid. Het noodweer was vooral hevig in de voormalige westelijke mijnstreek rond Geleen, waar de hulpdiensten overstelpt werden met honderden meldingen. Zo waaiden er pannen van daken, kwamen bomen en stenen op de weg terecht en deden zich enkele kleinere verkeersongevallen voor door de hevige wind en stortbuien. In Beek waaiden enkele daken van woningen. Eén van de huizen staat op instorten. Lees hieronder ons liveblog terug.
 2. Ouders van vroege vogels: zondag is het zomertijd en zo doe je er je voordeel mee

  Ouders van vroege vogels: zondag is het zomertijd en zo doe je er je voordeel mee

  Aanstaande zondag lever je een uurtje slaap in, en als beloning krijg je een langere, lichte lenteavond. Ouders met jonge baby’s die al maanden in de weer zijn met sussen, wiegen, in slaap voeden, laten huilen, witteruismachines, smart wiegjes, steeklakentjes of inbakerzakjes zullen zich afvragen: wat doet die zomertijd met mijn baby’s slaapritme? Huisarts en slaapdeskundige Nicole Huijsman van Sleep like Rosie geeft advies.