Toon Stappers (links) met de sprayfles en John Rooymans met een UVa-lamp, waarmee virussen kunnen worden gedood.
Volledig scherm
PREMIUM
Toon Stappers (links) met de sprayfles en John Rooymans met een UVa-lamp, waarmee virussen kunnen worden gedood. © Caspar Huurdeman

Spray die verspreiding van corona tegengaat: klinkt ideaal, maar is het spul straks ook écht te koop?

Het lijkt even revolutionair als eenvoudig: een nieuwe spray die verspreiding van virussen – en dus ook het coronavirus – veel effectiever dan een gewoon schoonmaakmiddel tegengaat. Dat product wil het bedrijf YellowBee uit Soesterberg op de markt brengen. Maar ‘bureaucratische regels’ belemmeren dat, tot frustratie van ontwerper en fabrikant. Deuren blijven overal dicht. Er moet eerst flink worden betaald.

  1. Wat er is gebeurd met de hoop en euforie van 5 mei 2020: ‘Onderling vertrouwen heeft knauw gekregen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Wat er is gebeurd met de hoop en euforie van 5 mei 2020: ‘Onderling vertrouwen heeft knauw gekregen’

    Corona gooide keihard roet in het eten, maar Utrecht zat niet bij de pakken neer. Al zaten we gedwongen thuis, toch werd Bevrijdingsdag 2020 een feest om nooit te vergeten. In de stad hing een euforische sfeer van saamhorigheid. Mét elkaar gingen we dit varkentje wassen. Een AD-drone haalde ontroerende beelden op van blije, zwaaiende, hoopvolle Utrechters. Heerlijk om terug te kijken. Zeker nu, één jaar later. Met eindelijk licht aan het einde van een tunnel die zoveel langer is gebleken dan we destijds konden vermoeden.