Volledig scherm
PREMIUM
Dronefoto van de schade aan het dak van het AFAS Stadion van AZ. © Sem van der Wal

‘Sloop de enige optie voor ingestort AZ-stadion’

Stortte het AZ-stadion in door simpele lasfouten of is er veel meer aan de hand? Betrokkenen zijn het niet eens. Slopen en sluiten, zegt de een. Dit is straks het veiligste stadion van Europa, beweert de ander.

Een week na het instorten van een deel van het dak van het AFAS Stadion van eredivisieclub AZ werd vandaag iets meer duidelijk over de oorzaak. De Onderzoeksraad voor Veiligheid constateert na een eerste onderzoek dat er fouten zijn gemaakt bij de lasverbindingen in het dak. Bij de harde wind van vorige week zijn de spanten precies op de plek van die verbindingen afgebroken, is te zien op foto's van de Onderzoeksraad.

  1. Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Boze Zeeuwen gaan morgen op weg naar Den Haag om hun onvrede te uiten over staatssecretaris Barbara Visser en haar besluit om de verhuizing van de marinierskazerne in Vlissingen af te blazen. Verslaggever Ernst Jan Rozendaal is bij ons te gast om daarover te praten. Ook acteurs René van Kooten en Charly Luske schuiven aan om te vertellen over hun nieuwe voorstelling Jesus Christ Superstar in Concert. De Ochtend Show to go wordt morgen gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.