De MSC Rifaya kwam deze week als eerste schip uit de ‘Suezkanaalfile’ in Rotterdam aan. Door de vertraging van de containerschepen is in een aantal bedrijfstakken al schaarste ontstaan.
Volledig scherm
PREMIUM
De MSC Rifaya kwam deze week als eerste schip uit de ‘Suezkanaalfile’ in Rotterdam aan. Door de vertraging van de containerschepen is in een aantal bedrijfstakken al schaarste ontstaan. © ANP

Seksspeeltjes, tuinsets en barbecues: dit is de reden waarom we met z'n allen producten uit China halen

containerfileNa het lostrekken van containerschip Ever Given in het Suezkanaal wacht de Rotterdamse haven komende weken een enorme file aan te verwerken containers. Vandaag in het tweede deel van een serie: aandacht voor de inhoud van de containers en waarom we al die producten uit China en andere landen uit het Verre Oosten halen. 

 1. Containerschepen worden steeds groter, maar blijft dat wel goed gaan?
  PREMIUM
  Containerfile in Rotterdam

  Container­sche­pen worden steeds groter, maar blijft dat wel goed gaan?

  Na het lostrekken van containerschip Ever Given in het Suezkanaal wacht de Rotterdamse haven komende weken een enorme file aan te verwerken containers. Hoe gaat de haven daar mee om? Vandaag in het eerste deel van een serie aandacht voor de omvang van moderne containerschepen. Al jaren is kritiek op de omvang van de containerreuzen, maar in de Rotterdamse haven zagen ze dat probleem nooit zo.
 2. LIVE | 78.000 mensen maken afspraak voor Janssen-prik, Spanje schaft mondkapje op straat af
  CORONAVIRUS

  LIVE | 78.000 mensen maken afspraak voor Jans­sen-prik, Spanje schaft mondkapje op straat af

  Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is verder gedaald tot 425. Dat is het laagste aantal sinds eind september. In de afgelopen twee maanden zijn ongeveer 2200 bedden vrijgekomen. Op de verpleegafdelingen liggen nu 255 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 22 minder dan op dinsdag. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares daalde met vijftien naar 170.Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. De oudere berichten vind je hier.