Gerald Roethof
Volledig scherm
Gerald Roethof © ANP

Secretaresse advocatenkantoor Roethof mishandeld in kantoor

Bij het advocatenkantoor van Gerald Roethof aan de Ceintuurbaan in Amsterdam is vanochtend een secretaresse mishandeld. De verdachte is opgepakt.

Een man kwam al scheldend het advocatenkantoor binnen en zei op zoek te zijn naar een collega van een aan Roethof Advocaten gelieerd kantoor, vertelt Gerald Roethof. ,,Die collega werkt niet bij mij, werkt niet voor mij en was daarom niet bij mij op mijn kantoor aanwezig.’’

Op dat moment was alleen het secretariaat aanwezig, dat de man verzocht rustig te blijven en het pand te verlaten. ,,Dat deed hij niet’’, vertelt Roethof. ,,Hij heeft mijn secretaresses aangevallen en mishandeld en vernielingen aangericht.’’ Roethof benadrukt dat de man geen cliënt is.

De politie vertelt dat ze kort na het incident een verdachte hebben aangehouden. Een vrouw is met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak en bekijkt de camerabeelden.

  1. Aantal coronapatiënten op ic met 24 gestegen, maatregelen ‘langer nodig’

    Aantal coronapa­tiën­ten op ic met 24 gestegen, maatrege­len ‘langer nodig’

    De groei van het aantal bezette IC-bedden gaat langzamer dan verwacht. Daarmee wordt het waarschijnlijker dat er op de piek van het aantal coronapatiënten in Nederland voldoende IC-bedden beschikbaar zijn. Consequentie van een rustigere stijging is ook dat het langer duurt voordat het virus onder controle is en dat maatregelen langer van kracht moeten zijn om een nieuwe piek te voorkomen. Dat zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.