Fotobewerking ter illustratie: schurft rukt op in Utrechtse studentenhuizen. Het studentenhuis op de foto heeft niks met de schurftuitbraak te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Fotobewerking ter illustratie: schurft rukt op in Utrechtse studentenhuizen. Het studentenhuis op de foto heeft niks met de schurftuitbraak te maken. © Annina Romita

Schurftuitbraak in Utrecht, sommige studenten blíjven terugkomen bij huisarts: ‘Lopen het steeds weer op’

Utrechtse studentenhuizen worden massaal geteisterd door schurft. De huidziekte, waarbij mijten kleine gangetjes in de huid graven en eitjes leggen, is bezig aan een grote opmars. Huisartsen spreken van een ‘forse uitbraak’ en met name in dichtbevolkte huizen duiken de piepkleine beestjes op - soms kéér op kéér.

  1. Politiechef (54) ‘die agente zou hebben gedwongen hem te pijpen’ vrijgesproken

    Politie­chef (54) ‘die agente zou hebben gedwongen hem te pijpen’ vrijgespro­ken

    Oud-politiechef Paulo de C. (54) van de politie in Haarlemmermeer is vrijgesproken van verkrachting van een onder zijn gezag staande hoofdagente in 2019. Volgens de rechtbank Midden-Nederland zijn de verklaringen van de vrouw niet bruikbaar voor het bewijs. De vrouw heeft op cruciale punten onvolledig en wisselend verklaard, oordeelt de rechtbank. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden drie jaar cel geëist.
    Haarlemmermeer