Damian Rintjema (14) schreef een brief aan oorlogsveteraan Jan van den Berg (94).
Volledig scherm
PREMIUM
Damian Rintjema (14) schreef een brief aan oorlogsveteraan Jan van den Berg (94). © Raphael Drent

Scholieren eren oorlogsveteranen met persoonlijke brieven: ‘Helden die ons bevrijd hebben’

Door de coronacrisis kunnen veteranen uit de Tweede Wereldoorlog vandaag voor de tweede keer niet het traditionele bevrijdingsdefilé in Wageningen bezoeken. Om de veteranen op een andere manier te eren, schreven scholieren ze brieven.

 1. LIVE | 78.000 mensen maken afspraak voor Janssen-prik, Spanje schaft mondkapje op straat af
  CORONAVIRUS

  LIVE | 78.000 mensen maken afspraak voor Jans­sen-prik, Spanje schaft mondkapje op straat af

  78.000 mensen hebben vandaag een afspraak weten te maken voor een prik met het Janssen-vaccin. Het was de eerste keer dat er gekozen kon worden voor een vaccin. Het speciale telefoonnummer werd 5,3 miljoen keer gebeld door 222.000 bellers. Het vaccinatietempo in Spanje ligt hoog en het aantal besmettingen neemt ras af. Reden voor het vakantieland de mondkapjesplicht op straat af te schaffen. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog.
 2. André van Duin ontroert met toespraak Dodenherdenking: ‘Je bent hier vrij’
  Play
  video

  André van Duin ontroert met toespraak Dodenher­den­king: ‘Je bent hier vrij’

  André van Duin maakte gisteravond voor het oog van 3.350.000 kijkers indruk met zijn toespraak tijdens de Nationale Dodenherdenking. Op de Dam in Amsterdam sprak hij zijn dankbaarheid uit over het feit dat hij in vrijheid kan leven. ,,Ondanks de coronamaatregelen, vieren we onze vrijheid’’, zei hij. ,,Ik ook. Maar ik doe dat wel in de overtuiging dat ook ik verantwoordelijk ben om die vrijheid van ons door te geven aan de nieuwe generatie. Want, het is al vaak gezegd, vrijheid is niet vanzelfsprekend.”